Επιστροφή

Συνέντευξη της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών στον ΑΝΤ1

Σε συνέντευξή της στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, στον Αντέννα, η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη επισήμανε μεταξύ άλλων:« Δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση παράταση για τη ρύθμιση εξπρές, με τα στοιχεία από τη Δευτέρα να δείχνουν συνολικές  πληρωμές  που έφτασαν στα 50 εκατομμύρια ευρώ».

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ επισήμανε πως αναμένεται να αντικατασταθεί  εντός του 2015 από τον ΦΜΑΠ, αφού πρώτα θα έχει προηγηθεί, το πιθανότερο μέχρι τον Μάιο, αλλαγή των αντικειμενικών αξιών.

Για την πιθανότητα φορολόγησης στα τσιγάρα σημείωσε πως θα ήταν λάθος, αφού ο ήδη υπάρχων φόρος είναι ιδιαίτερα υψηλός και παραπέρα αύξηση θα ευνοούσε σημαντικά το λαθρεμπόριο.

Όσο για την πιθανότητα φορολόγησης στο πετρέλαιο, σημείωσε πως η υπερφορολόγηση έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στα έσοδα, πέρα  από τη μεγάλη επιβάρυνση στους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Για τις αλλαγές στο φόρο εισοδήματος, σημείωσε πως στο δεύτερο μισό του έτους θα τεθούν στο τραπέζι οι όροι για το φόρο εισοδήματος που θα πληρωθεί το 2016.
    
Σημείωσε πως είναι σε διαδικασία σχεδιασμού το καταθεσιολόγιο, ενώ για τις αποδείξεις τόνισε πως πρέπει να  κρατούνται όλες κάνοντας επίσης αναφορά σε πιθανότητα επιβράβευσης των φορολογουμένων που είναι συνεπείς.

Για τις αντιδράσεις των θεσμών αναφορικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων σημείωσε ότι: Δεν ήθελαν ρύθμιση, θέλουν δημιουργία φορολογικής συνείδησης, κάτι που είναι απολύτως θεμιτό.
Πρέπει όμως σήμερα να λάβουμε υπόψη μας και να κυριαρχήσει στην πρακτική μας, ότι σήμερα τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο έχουν φτάσει στο απίστευτο ποσοστό του 39,7% του ΑΕΠ, κατέληξε  η κ. Βαλαβάνη.