Επιστροφή

Ανακοίνωση Τύπου

Ο κεντρικός τίτλος της εφημερίδας «Επένδυση» που αφορά στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης όχι απλά δεν έχει σχέση με τα όσα έχει πει ο Υπουργός απαντώντας στην ερώτηση για τη ρύθμιση των 100 δόσεων , αλλά διαστρεβλώνει πλήρως τα λεγόμενά του.

Παραθέτουμε τη σχετική ερώτηση της εφημερίδας «Επένδυση» και την πλήρη απάντηση του Υπουργού Οικονομικών, ώστε ο καθένας να μπορεί να εξάγει τα συμπεράσματά του:

«Όσον αφορά την υπόθεση των 100 δόσεων ποια ήταν αρχικά η δικιά σας θέση; Υπήρξε συνεννόηση με την τρόικα;

Η ρύθμιση για τις 100 δόσεις και μετά την τελευταία διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή είναι μία ρύθμιση που διευκολύνει έμπρακτα τη συντριπτική πλειονότητα των οφειλετών που πραγματικά θέλουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και αδυνατούν να το κάνουν λόγω της κρίσης.  Είναι, επίσης, μια ρύθμιση κοινωνικά δίκαιη, αφού δεν εξισώνει τους συνεπείς με τους σκοπίμως ασυνεπείς. Είναι μία πολύ καλή ρύθμιση και εκτιμώ ότι θα λειτουργήσει αποτελεσματικά και για το κράτος και για τους πολίτες, ιδίως για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Η εξαίρεση των μη ληξιπρόθεσμων δόσεων από αυτή τη ρύθμιση, ήταν αυτονόητη. Αυτό όμως δεν αναιρεί την ουσία της ρύθμισης που παραμένει από 12 έως 100 δόσεις και δίνει πραγματικά μεγάλη ανάσα στον κόσμο.»