Επιστροφή

Έλεγχοι ΣΔΟΕ

Τρία κιλά και τετρακόσια γραμμάρια (3.400 γραμμάρια) ηρωίνης κατασχέθηκαν σε ταχυδρομικό δέμα από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, Όπλων & Λοιπών Ελεγχόμενων Προϊόντων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης  Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής,  στις 06/08/2019.

Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Νιγηρίας, ο οποίος παρέλαβε την ποσότητα της ηρωίνης. 

Ειδικότερα μετά από συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών & Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε Αττικής με το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών - Εθνική Μονάδα Πληροφοριών (Σ.Ο.Δ.Ν/Ε.Μ.Π) και των συναρμόδιων Γαλλικών Τελωνειακών Αρχών οργανώθηκε επιχείρηση ελεγχόμενης μεταφοράς ταχυδρομικού δέματος, κατόπιν σχετικής έγκρισης του κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, το οποίο προερχόταν από Μοζαμβίκη με τελικό προορισμό την χώρα μας, μέσω Γαλλίας. 

Εντός του ταχυδρομικού δέματος, που προοριζόταν για παραλήπτη στην περιοχή των Αθηνών, υπήρχαν πίνακες Λαϊκής Αφρικανικής Τέχνης και σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες ήταν επιμελώς κρυμμένη η ποσότητα της ηρωίνης.

Τις μεσημβρινές ώρες της 6ης/08/2019 εμφανίστηκε σε κατάστημα εξυπηρέτησης πελατών  εταιρείας ταχυμεταφορών 27χρονος Νιγηριανός υπήκοος ο οποίος με την χρήση πλαστής άδειας παραμονής αλλοδαπού η οποία ανέγραφε ως στοιχεία κατόχου τα στοιχεία του παραλήπτη παρέλαβε το ταχυδρομικό δέμα και άμεσα έγινε επέμβαση από κλιμάκιο υπαλλήλων του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υπηρεσίας μας με αποτέλεσμα την σύλληψη του.

Ο συλληφθείς μετά της σχηματισθείσης δικογραφίας οδηγήθηκε ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Από την Υπηρεσία μας εξετάζεται η συμμετοχή του σε ευρύτερο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με την μέθοδο της εισαγωγής τους μέσω ταχυδρομικών δεμάτων από διάφορες χώρες του εξωτερικού.