Κάρτα αποδείξεων: Δίνω την κάρτα, συλλέγω τα έξοδα!

Η κάρτα αποδείξεων ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του πολίτη για την συλλογή των αποδείξεων, καθώς του επιτρέπει κάθε στιγμή να γνωρίζει τι έξοδα έχει κάνει, αποφεύγοντας την χρονοβόρο καταγραφή των αποδείξεων στο τέλος του έτους. Ο καταναλωτής που χρησιμοποιεί την κάρτα κερδίζει πολλαπλά: κατά την παραλαβή του εντύπου Δηλώσεων Φόρου του έτους, θα υπάρχει προ-εκτυπωμένο το αφορολόγητό του όριο, θα του παρέχεται έκπτωση ανάλογα με τις συλλεγμένες αποδείξεις, δεν θα είναι υποχρεωμένος να καταμετρά τις αποδείξεις όλης της χρονιάς, θα έχει διαθέσιμο ένα εργαλείο να καταγράφει το έξοδα που εκείνος επιλέγει

Η χρήση της είναι προαιρετική και ασφαλής, καθώς δεν γίνεται καταγραφή των συνηθειών του καταναλωτή αλλά καταγράφει μόνο το συνολικό ύψος των αγορών.

Η κάρτα είναι ανώνυμη και συνδέεται με το ΑΦΜ του καταναλωτή μόνο από τον χρήστη της, εύκολα μέσω SMS ή μεσω της ιστοσελίδας (ΓΓΠΣ).

Σε κάθε συναλλαγή σας, με μετρητά ή άλλο τρόπο, μπορείτε με την πληρωμή να δώσετε την κάρτα σας και αυτόματα συλλέξετε τις αποδείξεις σας. Παράλληλα, δεν θα βρεθείτε πλέον στη δύσκολη θέση να διαπραγματευτείτε την έκδοση της απόδειξης!

H κάρτα είναι σύμμαχος του πολίτη στη συλλογή αποδείξεων για το αφορολόγητο όριό του ενώ στηρίζει την εθνική δράση για την πάταξη της φοροδιαφυγής, μέσω συλλογής του ΦΠΑ από επιτηδευματίες και βοηθά στη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών.

Η ΓΓΠΣ λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για την προστασία των δεδομένων των πολιτών: τα συγκεκριμένα στοιχεία που συγκεντρώνονται μέσω της Κάρτας Αποδείξεων θα φυλάσσονται κρυπτογραφημένα, σαν ένα επιπλέον μέτρο ασφάλειας και πέρα του έτους θα διαγράφονται.